Nobis Hotel Copenhagen​​

​Bygherre:

Totalentreprenør:

ARPE & KJELDSHOLM A/S

​​

​Beskrivelse

Centralt i København er omdannelsen af den bevaringsværdige ejendom Niels Brocks Gade 1 i fuld gang. Ejendommen, som indtil 2008 husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, transformeres nu til et luksushotel af den svenske hotelkoncern Nobis.

Niels Brocks Gade 1 blev i sin tid bygget til Forsikringsselskab Danmark og stod oprindelig færdig i 1903. Bygningen har, siden 2008 og frem til renoveringen gik i gang i foråret 2016, stået ubrugt hen.


Den 5.500 m2 store ejendom indeholder krybekælder, underetage, 1. og 2. sal, to etager i taget samt mezzanin i 1. og 2. sal - og den indvendige istandsættelse omfatter indretning af ca. 80 værelser, elevatorer, wellness-faciliteter i underetagen, produktionskøkken og restaurant samt helt nye installationer og ny varmecentral. Udvendigt gennemføres en omfattende men nænsom facaderenovation, da denne er bevaringsværdig i kategori 2.


Det eneste, der ikke ombygges, er den oprindelige hovedtrappe samt et lokale på 2. sal, som fremstår i oprindeligt udseende og vil blive indrettet til suite.


Balder, som er ejer af ejendommen, har valgt ARPE & KJELDSHOLM A/S, som styringsentreprenør på projektet, mens AI er totalrådgiver. Den svenske arkitekt- og designvirksomhed Wingårdhs er ansvarlig for hotellets design, og Millimeter Arkitekter er bygherrerådgiver på projektet.

Projektet gik i gang i marts 2016 og forventes afsluttet i efteråret 2017.

​Læs mere om renoveringen af Nobis Hotel på totalrådgiver AI’s hjemmeside - Link

TIDSLINJE FOR RENOVERINGEN​

September 2017​​​​

Nyt unikt luksushotel i hjertet af København åbnede midt i september 2017.

Hotellet er beliggende mellem byens kendte vartegn Tivoli, Hovedbanegården og Rådhuspladsen i det tidligere Kongelige Danske Musikkonservatorium.​

Bygningen har gennemgået en iøjnefaldende transformation, der nænsomt tager hensyn til ejendommens unikke arkitektur med bl.a. renovering af den originale hovedtrappe, stuk og balustre.

​Det femstjernede hotel indeholder 77 hotelværelser og suiter, wellness- og fitnessfaciliteter, restaurant samt møde- og konferencelokaler.

ARPE & KJELDSHOLM A/S har været styringsentreprenør på det nye luksushotel og blev valgt til det meget komplekse projekt på baggrund af et omfattende katalog af erfaringer og viden inden for hotelområdet.

Nobis Hotel Copenhagen er blevet til i et tæt samarbejde mellem ARPE & KJELDSHOLM A/S, AI arkitekter og ingeniører, Vingaard Arkitekter samt Københavns Kommune og ejeren Balder.​​

Marts 2017​​​​

Den indvendige nedrivning er afsluttet, og komplementeringsarbejder pågår. Alle vægge er nu opsat, så strukturen omkring alle værelser er etableret - og gulvlægning forventes at gå i gang i løbet af foråret 2017. Badeværelser med marmorinteriør er i gang.

Arbejdet med at støbe nyt gulv i underetagen er afsluttet.

Nye installationer (el, VVS og ventilation) er godt på vej på alle etager.

I løbet af vinteren 2016/17 er alle facader afrenset og vinduer udskiftet. Renovering af tag med reparationer og udskiftning af tegl er gennemført, og ovenlysvinduer pågår.

I løbet af processen har ingeniørerne fundet ud af, at et nyt gårddæk skal rives ned, og betonen udskiftes. Det betyder, at etablering af installationer i underetagen først kan gennemføres, når det nye dæk er etableret. Det forventes at ske i løbet af sommeren 2017. 

​​​

Oktober 2016​​​​

Byggeriet af Nobis Hotel Copenhagen er i fuld gang. En omfattende miljøsanering og nedrivning i ejendommen er gennemført og forstærkning af alle etagedæk under de nye badeværelser er i gang.

Ejendommen har vist sig som en større udfordring, da datidens byggeskik ikke kan overføres til moderne byggeri, hvilket kræver væsentlige forstærkninger i fundamenter og konstruktioner opad i ejendommen.

Samtidig pågår der en krævende udgravning af underetagen for at sænke niveauet med 50 cm. Etagen skal anvendes til fremtidig brug af restaurant, køkken samt møde og wellnessfaciliteter.

Under udgravningen er man stødt på fortidsminder i form af trækonstruktioner, en vigtig del af den ydre københavnske befæstning mod syd fra 1668 og som Københavns Museum har været glade for at kunne registrere for kortlægning af områdets historie.


Da underetagen skal benyttes til restaurant, wellness, køkken, mødelokaler og personalefaciliteter har det været nødvendigt at sænke gulvet.

​​

​I den nærmeste fremtid går opbygningen af hotellet for alvor i gang med nye installationer og bygningsarbejder samt facaderenoveringer.​

Juni 2016​​​​

Februar 2016​​​​

Myndighedsprojekt er under udarbejdelse, og planlægningen af nedrivningsprojekt og byggeplads pågår.​

ARPE & KJELDSHOLM A/S  |  Humletorvet 27, 4. 1799 København V  |  Tlf.: 33 38 10 90  |  E-mail: info@arpekjeldsholm.dk  |  CVR: 27 19 33 90​